top of page

Tarieven

Het is goed om alvorens een lactatiekundige te raadplegen in te informeren bij uw ziektekostenverzekeraar of lactatiekundige zorgt wordt vergoedt. Vaak bij de aanvullende pakketten ontvangt u een vergoeding.

Soms is een verwijzing van de verloskundige of huisarts nodig om voor een vergoeding in aanmerking te komen. U kunt op de site van de NVL kijken bij de lijst van vergoedingen of u lactatiekundige zorg verzekerd krijgt.

Lactatiekundige praktijk Haarlemmermeer is lid van de NVL (Nederlandse Verzekering Lactatiekundigen) en bij de VSBB (vereniging specialisten borstvoeding en babybegeleiding). Bij een aanvullende verzekering ontvangt u vaak deels een vergoeding voor de aanschaf van een kolf.

Let er wel op dat de zorgverzekeraar kan eisen dat de kolf wordt gekocht dij een lactatiekundige praktijk en niet bij overige winkels of via internet. Dit is soms de eis van sommige verzekeraars omdat u dan de juiste en volledige informatie ontvangt over het gebruik van uw kolf,

Consult op de praktijk en aan huis

Kosten consult op de praktijk: € 132,50 (max 75 minuten) vervolgens per 15 minuten: € 26,50.

Kosten consult bij u aan huis: 147,50,- (max 75 minuten) vervolgens per 15 minuten 26,50.

Reiskosten 0,29 ct/km vanaf 10 km + evt parkeerkosten.

U ontvangt per post of e-mail een factuur na het consult. U dient zelf zorg te dragen voor de betaling hiervan. Indien u hiervoor verzekerd bent, kunt u de factuur na betalen indienen bij uw zorgverzekeraar. De zorgverzekeraar maakt de factuur niet direct over naar Lactatiekundige praktijk Haarlemmermeer.

Lidmaatschappen

NVL-lidnummer: 48307

VSBB-nummer:

IBCLC-nummer: L-28083

KvK-nummer: 34361023

BTW-nummer: NL184146781B01

Bankrekening: NL03ABNA 53.78.21.953

Vergoeding door de zorgverzekering

De meeste zorgverzekeraars vergoeden de lactatiekundige zorg geheel of gedeeltelijk vanuit de aanvullende verzekering. De lactatiekundige dient aangesloten te zijn bij de NVL. Wij adviseren je om bij je zorgverzekering te informeren of vanuit het aanvullend pakket een vergoedingsregeling voor de lactatiekundige zorg is opgenomen. https://www.zorgwijzer.nl/vergoeding/lactatiekundige

Soms vergoedt de zorgverzekeraar alleen een consult als je wordt verwezen door een: huisarts, verloskundige of het consultatiebureau.

bottom of page