top of page
mezelf met baby_edited_edited.jpg


Ik ben Patricia Knook de Geus

Ik ben getrouwd en moeder van twee kinderen. Na de geboorte van mijn tweede zoon heb ik de opleiding tot lactatiekundige afgerond aan de Hogeschool van Utrecht, en ben gecertificeerd lactatiekundige IBCLC (International Board Certified Lactation Consultant) sinds 2007, daarnaast ben ik ook Nederlands gecertificeerd lactatiekundige (NLG).

Ik ben eigenaar van Lactatiekundige Praktijk Haarlemmermeer. Naast mijn werk als lactatiekundige in mijn praktijk, werk ik in het Amsterdam UMC. Daar werk ik als coördinerend klinisch lactatiekundig consulent. In het ziekenhuis werk ik op alle afdelingen waar moeders en baby's opgenomen liggen, te denken valt aan de kraamafdeling maar ook zieke zuigelingen, de neonatologie afdeling, polikliniek.
Van oorsprong ben ik verpleegkundige en heb ik op meerdere kraamafdelingen in Nederland gewerkt. Door mijn jarenlange ervaring en kennis op het gebied van de pasgeborene kan ik de fysiologie van de baby beoordelen en indien noodzakelijk doorverwijzen.


Naast mijn werk als Lactatiekundige werk ik als coördinator voor de NCLO (Nederlands centrum lactatiekundige opleidingen.En ben ik vice voorzitter van de VSBB (vereniging specialisten borstvoeding en babybegeleiding).

Daarnaast verzorg ik voor een aantal verloskundige praktijken voedingsvoorlichtingsmiddagen in gemeente Haarlemmermeer.
Voor mijn persoonlijke visie rondom mijn motivatie over dit vak verwijs ik u naar ->

 

bottom of page